çizgili öteğen kuşu

çizgili öteğen kuşu İng. barded warbler

(Sylvia nisoria ): Ötücü-kuşlar (Passeriformes) takımının öteğengiller (Sylviidae) familyasından bir kuş türü. Uzunluğu 16.5 cm. Sırtı külrengi, karnı akımsıdır. Avrupa ve Asyanın orman ve parklarında yaşar.


çizgili öteğen kuşu ile benzer kelimeler

maskeli öteğen kuşu

İng. Ruppell's warbler

(Sylvia rüpelli): Ötücü-kuşlar (Passeriformes) takımının öteğengiller (Sylviidae) familyasından bir kuş türü. Uzunluğu 16 cm. Sırtı koyu külrengi, karnı beyazdır. Anadolu ve çevresindeki memleketlerde fundalıklarda yaşar.

çizgili ishak kuşu

İng. striated scops owl

Kuşlar (Aves) sınıfının, baykuşlar (Strigiformes) takımının, baykuşgiller (Strigidae) familyasından, Türkiye'de yalnız Antakya, Gazi Antep, Şanlı Urfa ve Mardin civarında, park, bahçe ve açık arazilerde yaşayan, fare, kurbağa, kerten...

kara-başlı öteğen

İng. Sardinian warbler

(Sylvia melanocephala) Ötücü-kuşlar (Passeriformes) takımının öteğengiller (Sylviidae) familyasından bir kuş türü. Uzunluğu 14 cm. Sırtı külrengi-kara ya da külrengi-kahverengi, karnı beyaz olur. Akdeniz memleketlerinde fundalık ve ba...

külrengi öteğen

İng. white throat

(Sylvia communis), Ötücü-kuşlar (Passeriformes) takımının öteğengiller (Sylviidae) familyasından bir kuş türü. Uzunluğu 14 cm. Sırtı külrengi, karnı beyazımsıdır. Avrupa, Kuzey Afrika ve Ön Asyada orman ve çayırlarda yaşar.

öteğen

Çok öten kuş


Geçen gün, önceki gün.


Çok öten, çok ses çıkaran.

yeşil öteğen

İng. greenish warbler

(Phylloscopus trochiloides), Ötücük-kuşlar (Passeriformes) takımının öteğengiller (Sylviidae) familyasından bir kuş türü. Uzunluğu 11 cm. Sırtı yeşil-kahverengi, karnı beyazımsıdır. Avrupa, Kuzey ve Ön Asyanın çam ormanlarında yaşar.

Afrika çizgili tekirciği

Lat. Barbus holotaenia

Doğal olarak Orta Afrika’daki akarsularda yaşayan, boyları 12 cm olabilen, yeşilimsi gümüş pırıltılı ve vücut boyunca boydan boya uzanan mavimsi siyah bir bant bulunan akvaryum balığı, tam çizgili barbus.

çizgili

sf. Üzerinde çizgi bulunan: “Benim mi Allah'ım bu yüz / Ya gözler altındaki mor halkalar” -C. S. Tarancı.


Fr. Sillonné

"çizgili öteğen kuşu" karakter analizi

  • çizgili öteğen kuşu, 19 karakter ile yazılır.
  • ç harfi ile başlar, u harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'ç', 'i', 'z', 'g', 'i', 'l', 'i', ' ', 'ö', 't', 'e', 'ğ', 'e', 'n', ' ', 'k', 'u', 'ş', 'u', şeklindedir.
  • çizgili öteğen kuşu kelimesinin tersten yazılışı ' uşuk neğetö iligziç' diziliminde gösterilir.