çıkış-varış çözümlemesi

çıkış-varış çözümlemesi İng. origin-destination analysis

İnsanların, taşıtların ve malların belli bir yerleşim yerinde belli noktalar arasındaki gidiş gelişlerini, her iki uçtaki toprak kullanım biçimini belirlemek ve denetlemek amacıyla, bu devinimlerin nerede başlayıp nerede bittiğini, amacını, yoğunluğunu ve süresini, dizgesel bir biçimde saptamayı amaçlayan bir dolaşım araştırması türü.


çıkış-varış çözümlemesi ile benzer kelimeler

ağ temel giriş/çıkış sistemi

İng. network basic input/output system (netbios)

altın giriş-çıkış birimi

İng. gold points

Altınla işlemi kabullenen iki devlet arasındaki tecim olaylarında yabancı ülke üzerine düzenlenen ve o yerde ödenecek ödekler satın alınarak altın gönderilmesinin daha ucuz olduğu haller.

altın giriş/çıkış noktaları

İng. gold export/import points

Altın para sisteminde ülke parasının yabancı paralar karşısında değer yitirmesi durumunda, ödemelerini altınla yapmayı yeğlemesi. Parası değer yitiren ülkeden altın çıkışı (altın çıkış noktası), parası değerlenen ülkelere altı...

ana çıkış yolu

İng. main out-going road

Bir kentin özeğinden çevresine, oradan da komşu ve uzak kentlere gitmeyi sağlayan başlıca yol.

aralıklı çıkış

Osm. fasılalı çıkış

Saatli yarışlarda, yarışçıların gerek tek, gerekse takım olarak birer, ikişer, üçer dakika gibi, yönetmeliklerde yazılı ya da düzenleyenlerce saptanmış olan aralıklarla yarışa başlamaları.

atılımlı çıkış

Osm. hamleli çıkış

Bir yarışçının, koşuya başlamadan önce, başka birinden, ya da dönemeç inişlerinden yararlanmaksızın, gerilerden koşmaya başlayıp aldığı hızla, başlama çizgisinden apansız yaptığı çıkış.

başlama duruşu (çıkış)

İng. starting pos.

Alıştırmanın türüne göre vücut bölümlerinin aldığı ilk hazırlık duruşu.

çıkış

a. 1. Çıkma işi: “Pencerelerden odaya giriş kolaydı.” -A. Kutlu. 2. Bir yerden çıkmak için kullanılan nokta: “Kaçmayı düşündüklerinde sokağın iki ının da tutulduğunu gördüler.” -İ. O. Anar. 3. Yokuş. 4. Güreşte cazgırın alana çıkardığı pehlivanların izle...


"çıkış-varış çözümlemesi" karakter analizi

  • çıkış-varış çözümlemesi, 23 karakter ile yazılır.
  • ç harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'ç', 'ı', 'k', 'ı', 'ş', '-', 'v', 'a', 'r', 'ı', 'ş', ' ', 'ç', 'ö', 'z', 'ü', 'm', 'l', 'e', 'm', 'e', 's', 'i', şeklindedir.
  • çıkış-varış çözümlemesi kelimesinin tersten yazılışı ' isemelmüzöç şırav-şıkıç' diziliminde gösterilir.