çapraz kümelenme

çapraz kümelenme

Tek bir anlaşmaya veya benzer anlaşmalara taraf olan iki veya daha çok ülkeden herhangi biri çıkışlı girdinin sonul mal üretiminde kullanılmasına izin verilmesi durumu.


çapraz kümelenme ile benzer kelimeler

Avrupa Köken Kümelenme Sistemi Birliği

İng. Pan-European Cumulation Of Origin System

Farklı ülkelerde işlenmekte olan eşyanın serbest dolaşımını engelleyen köken kurallarını ortadan kaldırarak Avrupa sanayinin üçüncü ülkeler karşısında tek bir sanayi olarak hareket etmesini sağlamak amacıyla Avr...

kümelenme

a. 1. Kümelenmek işi: “Yağmur bulutları yine ye başladı.” -S. F. Abasıyanık. 2. Yığılma, biriktirme, toplanma, kümülasyon.


bk. yaklaşma


Fr. syncrétisme

Bir dilde kullanıştan düşen şe...

kümelenme ekonomileri

İng. agglomeration economies

Firmaların birbirlerine yakın yerlerde etkinlikte bulunmaları nedeniyle ulaşım, iletişim, altyapı kolaylıklarına bağlı olarak elde ettikleri dışsal tasarruflar.

kümelenme faktörü

İng. clumping factor

Stafilokokların hücre duvarına yapışık olarak bulunan kümeleştirme veya çöktürme faktörü anlamına gelen bir çeşit koagulaz enzimi, Klambing faktör.

kümelenme trombozu

İng. conglutination thrombosis

Damar çeperindeki zedelenme ve endotel hücrelerinden tromboplastin açığa çıkmasından kaynaklanan, genellikle atardamarlarda görülen damar içi kan pıhtılaşması, konglütinasyon trombozu. Fiziksel darbe, arteryosklerotik plaklar ...

lam kümelenme testi

İng. slide agglutination test

Lam üzerinde partiküler antijenlerle serumdaki antikorların özgül bağlantılar oluşturması sonucu gözle görülebilir kümeler meydana gelmesi ilkesine dayalı olarak yapılan immünolojik tanı yöntemi.

tüp kümelenme testi

İng. tube aggluination test

Deney tüplerinde seri hâlde sulandırılmış serum numunelerinin belirli antijenlerle muamele edilmesi sonucu tüplerde oluşan kümelenmeye bağlı olarak hem kuşkulu serumdaki antikorların varlığını hem de antikor seviyesini belirlemek...

arkadan çapraz

Bir güreşçinin arkasından alınan çapraz.


"çapraz kümelenme" karakter analizi

  • çapraz kümelenme, 16 karakter ile yazılır.
  • ç harfi ile başlar, e harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'ç', 'a', 'p', 'r', 'a', 'z', ' ', 'k', 'ü', 'm', 'e', 'l', 'e', 'n', 'm', 'e', şeklindedir.
  • çapraz kümelenme kelimesinin tersten yazılışı ' emnelemük zarpaç' diziliminde gösterilir.