büyük ağızlıgiller

büyük ağızlıgiller Alm. Grossmäuler

Balıklar (Pisces) sınıfının, kemikli balıklar (Teleostei) takımının, yumuşak yüzgeçliler (Malacopterygii) alt takımından, pulları olmayan, ağızları ve gözleri büyük, çenelerinde dişler bulunan, uzun ya da kısa boylu, genellikle göğüs yüzgeci olmayan bir familya.


büyük ağızlıgiller Lat. Stomiidae

Kemikli balıklardan, pulları olmayan, ağızları ve gözleri büyük, çenelerinde dişler bulunan, uzun veya kısa boylu, genellikle göğüs yüzgeci olmayan bir familya.


büyük ağızlıgiller ile benzer kelimeler

büyük-ağızlıgiller

Alm. Grossmâuler

(Stomiatidae), (Yun. stomion = ağız): Omurgalı hayvanlardan balıklar (Pisces) sınıfının kemikli-balıklar (Teleostei) takımının yumuşak-yüzgeçliler (Malacopterygii) alt-takımına giren bir familyası. Pulları yoktur. Ağızları ve gözleri büyük ...

hortum ağızlıgiller

İng. flute mouths

Balıklar (Pisces) sınıfının, kemikli balıklar (Teleostei) takımının, geri kemikli omuzlular (Catosteomi) alt takımından, vücutları ince, uzun, ağızları boni biçiminde, Atlantik ve Hint okyanuslarında yaşayan türleri olan bir familya.

hortum-ağızlıgiller

İng. flute-mouths

(Fistulariidae), (Lat. fistula = boru) Omurgalı hayvandan balıklar (Pisces) sınıfının kemikli-balıklar (Teleostei) takımının geri-kemikli-omuzlular (Catosteomi) alt-takımına giren bir familyası. Vücutları ince, uzun olup, ağızları boru biç...

küt ağızlıgiller

İng. tiger salamaders

(Yun. amblys: küt; stoma: ağız) İki yaşamlılar (Amphibia) sınıfının, kuyruklu iki yaşamlılar (Urodela) takımından, Amerika'da sularda yaşayan türleri olan bir familya.

küt-ağızlıgiller

İng. tiger-salamaders

(Ambystomidae), (Yun. amblys = küt, Yun. stoma = ağız), Omurgalı hayvanlardan amfibyumlar (Amphibia) sınıfının kuyruklular (Urodela) takımına giren bir familyası. Amerikada sularda yaşarlar. Küt ağızlı (Ambystoma tigrinum) iyi bilinen ...

büyük başın derdi büyük olur

“büyük işlerin başında bulunanların karşılaşacağı güçlükler de çoktur” anlamında kullanılan bir söz: “Mutlu değildi. Büyük başın derdi de sıkıntısı da büyük olur.” -B. Felek.

büyük ısın, büyük kalori

Fr. grande calorie, millithermie

(kimya)

büyük kedibalığı, büyük sakız levreği

Lat. Catulus stellaris

(zooloji)


"büyük ağızlıgiller" karakter analizi

  • büyük ağızlıgiller, 18 karakter ile yazılır.
  • b harfi ile başlar, r harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'b', 'ü', 'y', 'ü', 'k', ' ', 'a', 'ğ', 'ı', 'z', 'l', 'ı', 'g', 'i', 'l', 'l', 'e', 'r', şeklindedir.
  • büyük ağızlıgiller kelimesinin tersten yazılışı ' relligılzığa küyüb' diziliminde gösterilir.