bozkır antilobu

bozkır antilobu İng. saiga

Çift parmaklılar (Artiodactyla) familyasından, 130 cm kadar uzunlukta, 80 cm kadar yükseklikte, kulakları ve gözleri altında uzun tüyleri bulunan, Sibirya ve Rusya'da yaşayan bir tür. Step antilobu.


bozkır antilobu ile benzer kelimeler

Amerika antilobu

İng. pronghorn

Çift parmaklılar (Artiodactyla) takımının boynuzlugiller (Bovidae) familyasından, 120 cm kadar uzunlukta, 80 cm kadar yükseklikte, sırtı sarımsı, karnı beyaz, Orta ve Kuzey Amerika’da yaşayan bir tür.

boğa antilobu

İng. common eland

Çift parmaklılar (Artiodactyla) takımının, boynuzlugiller (Bovidae) familyasından, 3 m kadar uzunlukta, 2 m kadar yükseklikte, 1500 kg kadar ağırlıkta, öküz biçiminde, kısa ve kıvrık boynuzlu, koyu sarı renkli, Afrika'da yaşayan ve en büyü...

elen antilobu

bk. boğa antilobu

inek antilobu

İng. hartebeest

Çift parmaklılar (Artiodactyla) takımının, boynuzlugiller (Bovidae) familyasından, 230 cm kadar uzunlukta, 150 cm kadar yükseklikte, Kuzey Afrika'da sürüler hâlinde yaşayan bir tür.

kaya antilobu

İng. klipspringer

Çift parmaklılar (Artiodactyla) takımının, boynuzlugiller (Bovidae) familyasından, 100 cm kadar uzunlukta, 60 cm kadar yükseklikte, Afrika'da dağlık yerlerde yaşayan bir tür.

keçi antilobu

İng. serow

Çift parmaklılar (Artiodactyla) takımının, boynuzlugiller (Bovidae) familyasından, boynuzu kısa ve hafifçe kıvnk, yeleli, kül renkli bir tür.

step antilobu

bk. bozkır antilobu

bozkır

a. coğ. Kurakçıl otsu bitkilerden oluşan, sıcak ve ılıman iklimlerdeki ağaçsız doğal alan, step: “Köyün etrafı çıplak, ümitsizlik verici tepelerle ve la çevrilidir.” -M. Kaplan.


İng. veld

Ağaçsızlığın egemen oldu...


"bozkır antilobu" karakter analizi

  • bozkır antilobu, 15 karakter ile yazılır.
  • b harfi ile başlar, u harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'b', 'o', 'z', 'k', 'ı', 'r', ' ', 'a', 'n', 't', 'i', 'l', 'o', 'b', 'u', şeklindedir.
  • bozkır antilobu kelimesinin tersten yazılışı ' ubolitna rıkzob' diziliminde gösterilir.

bozkır antilobu - Scrabble puan değerleri

HarfPuan
b3
o2
z4
k1
ı2
r1
a1
n1
t1
i1
l1
o2
b3
u2
Toplam puan değeri25