boş çuval ayakta (veya dik) durmaz

boş çuval ayakta (veya dik) durmaz

1) “karnı doymayan kimse çalışamaz” anlamında kullanılan bir söz; 2) “bilgisiz ve yeteneksiz bir kişi, kendisine verilen görevlerde tutunamaz” anlamında kullanılan bir söz.


boş çuval ayakta (veya dik) durmaz ile benzer kelimeler

ay ayakta çoban yatakta, ay yatakta çoban ayakta

1) “çobanların akşam erken yatması, sabahleyin erken kalkması gerekir” anlamında kullanılan bir söz; 2) “genel düzene yardımcı olan araçlar varsa yönetici rahat eder yoksa çok uyanık olması gerekir” anlamında kullanılan bir söz.

dik dik

Kümes hayvanlarını çağırma ünlemi.

dik dik bakmak

çok sert bir biçimde, sert sert, öfkeli öfkeli bakmak: “Karşı sıradaki bıyıklı adam gelmiş yanında duruyor, dik dik bakıyordu.” -R. Mağden.

boş başak dik durur

“bilgisiz olan üstün görünmek için kasılır” anlamında kullanılan bir söz.

boş boş

zf. 1. Bir şey yapmadan. 2. Amaçsız, anlamsız, anlamadan: “Boş boş baktığımı görünce öfkelenip elindekileri bir köşeye attı.” -O. Pamuk. 3. Bilinçsizce.

boş gezenin boş kalfası

işsiz güçsüz dolaşan (kimse): “Oraya daha çok emekliler ya da ağırbaşlı orta yaşlılar giderdi.” -H. Taner.

bir çuval dolusu

sf. Çok fazla: Bir çuval dolusu para.

bir çuval inciri berbat etmek

düzelmekte olan bir durumu yersiz, yanlış davranışlarla bozmak: “Bir çuval inciri berbat etmişlerin süklüm püklümlüğüyle müfettişin yanına çıktı.” -O. Kemal.


"boş çuval ayakta (veya dik) durmaz" karakter analizi

  • boş çuval ayakta (veya dik) durmaz, 34 karakter ile yazılır.
  • b harfi ile başlar, z harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'b', 'o', 'ş', ' ', 'ç', 'u', 'v', 'a', 'l', ' ', 'a', 'y', 'a', 'k', 't', 'a', ' ', '(', 'v', 'e', 'y', 'a', ' ', 'd', 'i', 'k', ')', ' ', 'd', 'u', 'r', 'm', 'a', 'z', şeklindedir.
  • boş çuval ayakta (veya dik) durmaz kelimesinin tersten yazılışı ' zamrud )kid ayev( atkaya lavuç şob' diziliminde gösterilir.