börkenek-kırbayır büzgeninde gevşeme kusuru

börkenek-kırbayır büzgeninde gevşeme kusuru İng. reticulo-omasal sphincter achalasia

Retikulum ve işkembe içeriğinin boşalamamasıyla belirgin, vagus hazımsızlığına bağlı olarak şekillenen bozukluk, retikulo-omazal sfinkter akalazyası.


börkenek-kırbayır büzgeninde gevşeme kusuru ile benzer kelimeler

gevşeme kusuru

İng. achalasia

Düz kas ipliklerinin sinirsel uyarımının yetersizliği sonucu tam olarak gevşeyememesi veya gevşemesi gerekirken kasılı durumunu korumasıyla belirgin bozukluk, akalazya. Özellikle sindirim kanalının birbirine geçiş bölgelerindeki büzgenlerde g...

börkenek

, -ği

a. hay. b. 1. Geviş getiren hayvanların midelerinin ikinci bölümü. 2. hlk. Yağmurdan veya soğuktan korunmak için giyilen ucu sivri boşluk, külah.


Yağmurdan, soğuktan korunmak için başa alınan, başlık, örtü, külah.


...

börkenek çöküntüsü

İng. impressio reticularis

anat. Geviş getirenlerde retikulumun karaciğerin viseral yüzünde yaptığı iz, impresyo retikularis.

eşhacimli gevşeme evresi

İng. period of isometric (isovolumetric) relaxation

Kalpte, fırlatma evresinden hemen sonra ve semilunar kapakların kapanmasından atriyoventriküler kapakların açılmasına kadar süren, karıncık hacmi değişmeksizin kas liflerinde gevşeme ve karıncık basıncında...

gevşeme

a. 1. Gevşemek işi, relaks. 2. mec. İsteğin, çabanın, ciddiyetin azalması: “Vicdan hürriyetine değil, ahlak sine şahit oluyoruz.” -H. C. Yalçın. 3. biy. Kalbin atmasında kasılmadan sonra gelen dinlenme ve içine kan dolma dönemi. 4. ekon. Par...

gevşeme alıştırmaları

İng. relaxation exercices

Kaslarda aşırı gerilme çalışmasının oluşturacağı zararı gidermek için bu tür çalışmayı hemen izlemesi gereken dinlendirici nitelikteki alıştırmalar.

gevşeme kayması

bk. Gevşeme.

gevşeme olayları

İng. relaxation phenomena

Uyarık durudaki devinimlerin, bir süre sonra dengeye doğru gitmeleri olayları.


"börkenek-kırbayır büzgeninde gevşeme kusuru" karakter analizi

  • börkenek-kırbayır büzgeninde gevşeme kusuru, 43 karakter ile yazılır.
  • b harfi ile başlar, u harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'b', 'ö', 'r', 'k', 'e', 'n', 'e', 'k', '-', 'k', 'ı', 'r', 'b', 'a', 'y', 'ı', 'r', ' ', 'b', 'ü', 'z', 'g', 'e', 'n', 'i', 'n', 'd', 'e', ' ', 'g', 'e', 'v', 'ş', 'e', 'm', 'e', ' ', 'k', 'u', 's', 'u', 'r', 'u', şeklindedir.
  • börkenek-kırbayır büzgeninde gevşeme kusuru kelimesinin tersten yazılışı ' urusuk emeşveg edninegzüb rıyabrık-kenekröb' diziliminde gösterilir.