borçsuz çoban yoksul beyden yeğdir

borçsuz çoban yoksul beyden yeğdir

“yoksulluk ve sıkıntı içinde olup da bey adı taşımaktansa borçsuz ve sıkıntısız bir çoban olmak daha iyidir” anlamında kullanılan bir söz.


borçsuz çoban yoksul beyden yeğdir ile benzer kelimeler

ay ayakta çoban yatakta, ay yatakta çoban ayakta

1) “çobanların akşam erken yatması, sabahleyin erken kalkması gerekir” anlamında kullanılan bir söz; 2) “genel düzene yardımcı olan araçlar varsa yönetici rahat eder yoksa çok uyanık olması gerekir” anlamında kullanılan bir söz.

borçsuz

sf. Borcu olmayan.

borçsuz harçsız

zf. Hiç borç yapmadan: Borçsuz harçsız bu evi satın aldılar.

yohsul urganı, (yoksul urganı)

Bir cins sarmaşık.

yok yoksul

sf. Zengin olmayan, fakir.

yoksul

sf. 1. Geçinmekte çok sıkıntı çeken (kimse, toplum, ülke), yoksuz, fakir, fukara, zengin, varsıl karşıtı: “O kadar muş ki rüyasında bile eline para değmemiş.” -E. Şafak. 2. mec. İstenilen nitelikte ve özellikte olmayan, yetersiz: “Yazılarını ok...

yoksul buğday

Başağı dört köşe, ak renkli, kara kılçıklı bir çeşit buğday.

yoksul komşuluğu

İng. slum

Kalabalık, eski, yoğun nüfuslu, sıkışık yapılardan oluşan, halk sağlığı kurallarına uymayan düşük ölçünlü konutlardan oluşan ve anamalcı ülkelerin büyük kentlerinin özeklerinde rastlanan komşuluk birimleri.


"borçsuz çoban yoksul beyden yeğdir" karakter analizi

  • borçsuz çoban yoksul beyden yeğdir, 34 karakter ile yazılır.
  • b harfi ile başlar, r harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'b', 'o', 'r', 'ç', 's', 'u', 'z', ' ', 'ç', 'o', 'b', 'a', 'n', ' ', 'y', 'o', 'k', 's', 'u', 'l', ' ', 'b', 'e', 'y', 'd', 'e', 'n', ' ', 'y', 'e', 'ğ', 'd', 'i', 'r', şeklindedir.
  • borçsuz çoban yoksul beyden yeğdir kelimesinin tersten yazılışı ' ridğey nedyeb luskoy naboç zusçrob' diziliminde gösterilir.