boğmaklı ardıç

boğmaklı ardıç İng. ring ouzel

Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının, ardıç kuşugiller (Turdidae) familyasından, uzunluğu 27 cm kadar, erkeği kara, dişisi kahverengi olan, Avrupa ve Ön Asya'da dağlarda yaşayan, Türkiye'de Trakya, Batı, Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kışlayan ve böceklerle beslenen göçmen bir tür. Kolyeli ardıç.


boğmaklı ardıç ile benzer kelimeler

boğmaklı

sf. Boğmakları olan.

boğmaklı kuş

a. hay. b. Toygar kuşunun bir türü.

boğmaklı toygar

İng. calandra lark

Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının, tarla kuşugiller (Alaudidae) familyasından, sırtı kül kahverengi, karnı beyaz renkli, Akdeniz memleketlerinde kuluçkaya yatan, böcekler, böcek larvaları ve sebze taneleri il...

boğmaklı-kuş

İng. calandra lark

(Melanocorypha calandra): Ötücü-kuşlar (Passeriformes) takımının tarlakuşugiller (Alaudidae) familyasından bir kuş türü. Sırtı kül-kahverengi, karnı akımsı olur. Akdeniz memleketlerinde tarla ve steplerde yaşar.

küçük boğmaklı tarla kuşu

bk. küçük boğmaklı toygar

küçük boğmaklı toygar

İng. bimaculated lark

Ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının, tarla kuşugiller (Alaudidae) familyasından, Türkiye'de Anadolu'nun orta, güney ve doğu kısımlarında yazın görülen, dağlık bölgelerin yüksek kısımlarında yaşayan, kışın yarı çöl tipindeki bölgeler...

adî ardıç

İng. common juniper tree

Servigiller (Cupressaceae) familyasından, kışın yapraklarını dökmeyen, ülkemizde Artvin ve Erzincan civarında yetişen, genelde yaygın olan çalı ve ağaççık.

ardıç

, -cı

a. bit. b. Servigillerden, güzel kokulu yapraklarını kışın da dökmeyen, yuvarlak kara yemişleri ilaç olarak kullanılan bir ağaççık (Juniperus).


Fr. Cade
İng. juniper...

"boğmaklı ardıç" karakter analizi

  • boğmaklı ardıç, 14 karakter ile yazılır.
  • b harfi ile başlar, ç harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'b', 'o', 'ğ', 'm', 'a', 'k', 'l', 'ı', ' ', 'a', 'r', 'd', 'ı', 'ç', şeklindedir.
  • boğmaklı ardıç kelimesinin tersten yazılışı ' çıdra ılkamğob' diziliminde gösterilir.

boğmaklı ardıç - Scrabble puan değerleri

HarfPuan
b3
o2
ğ8
m2
a1
k1
l1
ı2
a1
r1
d3
ı2
ç4
Toplam puan değeri31