BM Uluslararası Nehirlerin Ulaşımdışı Amaçlarla Kullanımlarına İlişkin sözleşme

BM Uluslararası Nehirlerin Ulaşımdışı Amaçlarla Kullanımlarına İlişkin sözleşme İng. 1997 UN Convention on the Law of Non-navigational Uses of International Watercourses Fr. Convention sur le droit relatif aux utilisations des cours d’eau internationaux à des fins au

BM Uluslararası Nehirlerin Ulaşımdışı Amaçlarla Kullanımlarına İlişkin sözleşme ile benzer kelimeler

ağır suçlara ilişkin davalar

Osm. cürümlere müteallik davalar

Ölüm, ağır kapatım ve beş yıldan çok kapatım cezalarını gerektiren .

bildirmeliğin uygulanmasına ilişkin genel kurallar

İng. Rules for the interpretation of the tariff

Brüksel Mal Bölümleme Çizelgesi'ne dayanan gümrük bildirmeliklerine ilişkin beş kural.

geleceğe ilişkin gelirler

İng. calculated receipts for next months

1. Bir yıllık sayışım dönemi ile ilgili, içinde bulunulan dönem ve yıl içindeki dengelem dönemlerine aktarılan ancak gelecek dengelem dönemine ilişkin olup öncelikle alınan gelirler.

gemiye ilişkin bilgiler

İng. Declaration of ship's particulars

Yabancı limanlardan gelen yerli ve yabancı gemilerin ne zaman, ne kadar yolcu ve yük ile geleceğine, nereye demirleyeceğine, limanda ne kadar süre kalacağına ve sonra hangi limana gideceğine ilişkin, acente ya da iyele...

ilişkin

sf. İlgisi, ilişiği olan, bağlı, ilgili, ait, merbut, müteallik: “Dikkatle yüzüne bakıyorum ama beni suçladığına hiçbir belirti göremiyorum.” -A. Ümit.


Et sucuğu.


İng. corresponding

kamu görevlilerinin yargılanmalarına ilişkin yöntem

Osm. memurin muhakematı kanunu

Üzerinde kamu görev ve yükümlülüğü taşıyan bir görevlinin, kamu işi ya da görevini yaptığı sırada işlediği suçtan dolayı, bağlı bulunduğu özel yargılama yöntemi.

kişiye ilişkin giderler

İng. employee's salaries, clerk's salaries

Genel yönetimin değişen nicelik değerleriyle ilgili işlerde çalışan teknik işler ve yönetimle görevli kişilerin tümüne, hizmetlerine karşılık doğrudan doğruya ya da hizmetleriyle ilgili olmak üzere yapılan ödemeler...

yurt yönetimine ilişkin

siyâsî.


"BM Uluslararası Nehirlerin Ulaşımdışı Amaçlarla Kullanımlarına İlişkin sözleşme" karakter analizi

  • BM Uluslararası Nehirlerin Ulaşımdışı Amaçlarla Kullanımlarına İlişkin sözleşme, 79 karakter ile yazılır.
  • B harfi ile başlar, e harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'B', 'M', ' ', 'U', 'l', 'u', 's', 'l', 'a', 'r', 'a', 'r', 'a', 's', 'ı', ' ', 'N', 'e', 'h', 'i', 'r', 'l', 'e', 'r', 'i', 'n', ' ', 'U', 'l', 'a', 'ş', 'ı', 'm', 'd', 'ı', 'ş', 'ı', ' ', 'A', 'm', 'a', 'ç', 'l', 'a', 'r', 'l', 'a', ' ', 'K', 'u', 'l', 'l', 'a', 'n', 'ı', 'm', 'l', 'a', 'r', 'ı', 'n', 'a', ' ', 'İ', 'l', 'i', 'ş', 'k', 'i', 'n', ' ', 's', 'ö', 'z', 'l', 'e', 'ş', 'm', 'e', şeklindedir.
  • BM Uluslararası Nehirlerin Ulaşımdışı Amaçlarla Kullanımlarına İlişkin sözleşme kelimesinin tersten yazılışı ' emşelzös nikşilİ anıralmınalluK alralçamA ışıdmışalU nirelriheN ısararalsulU MB' diziliminde gösterilir.