`öteki durumlar öyle kaldığında`

`öteki durumlar öyle kaldığında` İng. “other things being equal”

Bir gözlem ve deneyleme durumunda bağımsız değişken dışındaki etkenleri eleme ya da değişmezlemeyi içeren denetim kuralı.


`öteki durumlar öyle kaldığında` ile benzer kelimeler

öyle öyle

zf. 1. Böylece. 2. Yavaş yavaş.

öteki

zm. 1. Diğeri, öbürü: “Bu iki perdelik bir oyun imiş, bitince ni oynayacaklarmış!” -M. Ş. Esendal. 2. sf. Sözü edilen veya benzer iki nesneden önem ve konum bakımından uzakta olan. 3. sf. Öbür, diğer. 4. sf. top. b. Mevcut kültürün içinde dı...

öteki ad

bk. ikinci ad

öteki ben

İng. alter-ego

Bir insanla bir hayvan ya da bir bitki arasındaki yaşam ve yazgı bağı, yazgı birliği inancı. (Öteki ben inancına totemciliğin özel bir biçimi gözüyle bakılmaktadır), a. bk. bireysel totemcilik.

öteki beriki

zm. Olur olmaz kimseler: “Öteki berikine kefil olmayı bir nevi vazife telakki edermiş.” -A. Ş. Hisar.

öteki dünya

a. Ahiret.


İng. afterworld

Bütün dinlerle halk inançlarında varolduğu saptanan, toplumlara göre yer altında, yer üstünde, gökte, deniz altında, çok ırakta olmak üzere bulundukları yer değişen, ölülerin yaşadığı evrensel...

ana durumlar

İng. key positions

Sinema Bir canlıresimde, herhangi bir konu durduğu, devinime başladığı ya da yön değiştirdiğinde, devinimin belli başlı noktalarını oluşturan durumlar.

disrafik durumlar

İng. dysraphic states

Disrafi.


"`öteki durumlar öyle kaldığında`" karakter analizi

  • `öteki durumlar öyle kaldığında`, 32 karakter ile yazılır.
  • ` harfi ile başlar, ` harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • '`', 'ö', 't', 'e', 'k', 'i', ' ', 'd', 'u', 'r', 'u', 'm', 'l', 'a', 'r', ' ', 'ö', 'y', 'l', 'e', ' ', 'k', 'a', 'l', 'd', 'ı', 'ğ', 'ı', 'n', 'd', 'a', '`', şeklindedir.
  • `öteki durumlar öyle kaldığında` kelimesinin tersten yazılışı ' `adnığıdlak elyö ralmurud iketö`' diziliminde gösterilir.